Wielka pycha z czasów dzieciństwa :)
Znacie ten przysmak? Jeśli nie, szybko go Wam przybliżę. Warto :)
Składniki:
bułki kajzerki
jajka
mleko
przyprawy (sól i pieprz)
żółty ser
Ścinamy wierzch bułek i wydrążamy je pozbawiając niemal całego miąższu. Środek skrapiamy mlekiem i wbijamy jajko (wybierajcie niewielkie jajka, tak by się zmieściły w bułce). Solimy i pieprzymy jajko i wio do nagrzanego piekarnika ( jakieś 150 stopni). Czas pieczenia to ok 15- 20 minut ale warto kontrolować stan bułek zaglądając co jakiś czas. Jeśli jajka się już zetną, wyłączamy piekarnik, wyjmujemy bułki i kładziemy na ich wierzch żółty ser. Znowu do piekarnika na 2-3 minuty by ser się rozpuścił.
I jemy :)
smacznego
Aga
Nie znałam tego, ale brzmi apetycznie ;P
OdpowiedzUsuńpychota :))
UsuńOdezwał się we mnie właśnie głodny student xD
OdpowiedzUsuńdanie bardzo studenckie :)))
UsuńNie znam.. zrobiłam się głoda. Nie ma bułek... spokojnie wyślę kogoś po zakupy.
OdpowiedzUsuńPachnie aż tu...mmmm :D
Smacznego Aga :D
heeh, pewnie biednego męża Milenko ? :)
UsuńZawsze chętny :D
Usuńwygląda super! ja lubię wszystko co jest z jajami;)
OdpowiedzUsuńhaha, baba z jajami :))
UsuńNie znałam tego, ale nabrałam ochoty na takie proste cudo ;)
OdpowiedzUsuńdobrze powiedziane- proste cudo :))
Usuńnie znałam tego, fajnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńa jak smakuje :)
UsuńJa takiego czegos nigdy nie jadłam ;) chętnie kiedyś wypróbuje ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam, ale zrobię!
OdpowiedzUsuńna pewno będzie smakowało :)
UsuńMusi być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńzjadłam a znowu mi ślinka cieknie :))) dobrze że już pora obiadowa i gulasz dochodzi :))
Usuńwszyscy mnie dziś 'denerwują', przed chwilą koleżanka faworkami teraz moja imienniczka bułą :) jak możesz :):):)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :) i co ważne proste do wykonania :D to lubię.. ;)
Powiem Ci, że to danie jest dla mnie niespodzianką :) Do tego posypać to jeszcze ziołowymi przyprawami i aromat unoszący się wokoło :) Smacznego, dzięki za smak! Pozdrawiam, Blogging Novi.
OdpowiedzUsuńFantastyczna przekąska :) też widzę tu jeszcze zioła i kawałek pomidora :) na pewno wypróbuję przy najbliższej okazji.
Usuńpróbowałam z ziołami ale zabijają ten konkretny smak :))
Usuńha, ale ekstra...pierwsze widzę, super przepis :)
OdpowiedzUsuńspróbuj koniecznie :))
UsuńMuszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńbędzie smakować :)
UsuńNie znałam tego ale chyba warto wypróbować.
OdpowiedzUsuńwarto, mało pracy a efekty- mniam...
UsuńJa także nie znałam wcześniej tego przepisu, ale na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńprosto i smacznie :)
UsuńTakie proste, a może być takie pyszne! Więcej tego typu przepisów proszę. :P
OdpowiedzUsuńP.S.: Jutro zrobię na śniadanie. :)
Super pomysl, nie znalam tego przepisu, w dziecinstwie podobnym przysmakiem byl chleb moczony w jajku i smazony na patelni ;)
OdpowiedzUsuńooo, to też jadłam :D albo pieczywo tostowe w jajku, czasem z serem żółtym na wierzchu
UsuńJa też nie znałam, kiedyś być może wrócę do tego posta i spróbuję, bo teraz jestem tak najedzona, że pękam w szwach ;)
OdpowiedzUsuńa co dobrego jadłaś? :)
UsuńNie znam tego smaku z mojego dzieciństwa ale na pewno spróbuję wyczarować coś takiego w mojej kuchni i być może dla mojej 4-letniej córki kiedyś to będą wspomnienia smaków z dzieciństwa.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam LaFaMi
Znam w innej wersji z chlebem:) Jednak przy najblizszej okazji przetestuje z bulka:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWYkonałam i było pyszne tyle że dodałam trochę cebulki na dno zapraszam do obejrzenia mojego dzieła ;p http://trendy-trendy95.blogspot.com/2012/11/buki-z-jajkiem.html
OdpowiedzUsuńchce to zjesc!
OdpowiedzUsuńNigdy tego nie jadłam, ale wygląda pysznie :) Coś czuję, żo to będzie moje sobotnie śniadanie :)
OdpowiedzUsuń