czwartek, 20 września 2012

Yummy

u mnie dzisiaj wariacja chińska :) a u Was?
 

pozdrawiam 
Aga

35 komentarzy:

  1. jesteś okropna! :D
    muszę się teraz ruszyć i iść w stronę lodowki! :P

    wygląda wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wyglada, u mnie dzis makaron:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie! Poproszę o przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ryż parboiled z kurkumą,potem podsmażony z jajkiem. A sos to mieszanka mrożona chińska z Biedronki, pierś z kurcoka, papryka, pieczarki, kukurydza i inne warzywka jakie tylko są pod ręką. Plus można zrobić sos z odrobiną koncentratu , do tego woda, winko i przyprawy

      Usuń
  4. Odpowiedzi
    1. u :/ to współczuję. Ale to nie jest aż tak kaloryczne

      Usuń
  5. Zgłodniałam! A ja w pracy :/

    Wygląda przepysznie!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja jestem wieeelką fanką azjatyckiej kuchni :) Obok kosmetyków, to właśnie zakupy w azjatyckim supermarkecie i odkrywanie nowych przypraw i składników sprawia mi największą radość :)
    PS. Nie wiem, czy już próbowałaś, ale jeśli nie, to koniecznie wypróbuj olej sezamowy, można nim "skropić" potrawę pod koniec smażenia czy gotowania i smak zawsze wiele na tym zyskuje, jest niesamowity :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie planowałam kupić olej i imbir bo na razie to radzę sobie bez typowo chińskich specjałów

      Usuń
  7. Aga, ja uwielbiam chińszczyznę!!!! Dziś będę w okolicy, także wiesz... ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. ajjjj, nie patrzę, bo jestem na diecie :<

    OdpowiedzUsuń
  9. No weź, wpędzasz mnie w kompleksy, ja jestem świeżo po jajecznicy! Kiedy Ty masz czas na gotowanie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jakie tam gotowanie, pokroić wsio i samo się robi :)

      Usuń
  10. Ale pyszności :) ja ostatnio polubiłam chińszczyznę a u mnie dziś domowo: schabowy i ziemniaczki :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tradycyjnie :) lubię schaboszczaka choć ostatnio panieruję udka z kurczaka wydrylowane i lekko rozbite, ie są tak suche jak schab czy pierś

      Usuń
  11. Mniam, pysznie to wygląda i pewnie tak samo smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jejku, wygląda pysznie! Uwielbiam kuchnię orientalną :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Mniam! Ale ja twardo dietuję :)

    Jakiego oświetlenia użyłaś przy tych zdjęciach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. lampa zewn. na aparacie, skierowana do góry, z nasadką rozpraszającą :)

      Usuń
  14. dzięki Tobie polubiłam RYŻ :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ha ha, kiedy mama zrobi tę zapiekankę? :P

      Usuń
    2. hmm może w przyszłym tygodniu, to wpadniesz :D

      Usuń
  15. o nie!! CHIŃCZYK... <3 uwielbiam :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Wygląda niesamowicie pysznie =D Ja dzisiaj również robiłam sobie podobną wariację :) Ta mieszanka chińska z biedry jest całkiem niezła, kupuję od jakiegoś czasu i jak się do niej doda jeszcze jakieś warzywka to jest naprawdę ok. A teraz popijam herbatkę z imbirem, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Wyrównałam Twój blog babeczkową odznaką :D
    http://wchwililuzu.blogspot.com/2012/09/so-sweet-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
  18. wyglada pysznie i pewnie tak samo smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ależ apetyczna ta wariacja:)

    OdpowiedzUsuń

Nie zostawiaj komentarzy w stylu "zapraszam do mnie", linków do bloga etc. Mój blog to nie miejsce na czyjąś reklamę.
Dziękuję :)